Ahoj, po návratu z Belgie (mimochodem - levné letenky z cestujlevne.cz - díky!) teď řeším problém s platbou za půjčené auto u Hertz a ráda bych se zeptala na radu, nebo zda někdo nemáte podobné zkušenosti. Auto jsme půjčovali přímo na letišti v Charleoi, byla nám stanovena cena 290 euro, slečna u přepážky si vzala řidičák, občanku a kreditní kartu a peníze převedla sama - čili nemuseli jsme částku kontrolovat a zadávat PIN. Dostali jsme však účtenku s částkou 290 euro, takže jsme byli docela klidní. Při vracení auta jsme měli docela dost naspěch - jinými slovy, šlo o minuty, zda nám uletí letadlo, či nikoli. Auto jsme proto ve spěchu vrátili, z kanceláře nedostali řádný doklad (všechno si tam nechali) a my jsme to v ten moment ve stresu jen doufali, že bude vše v pořádku. Doma po zkontrolování výpisu z účtu jsme však zjistili, že nám v den půjčení auta bylo z účtu strhnuto naráz 419 euro, což nám úplně nepasuje. Do Hertz budu samozřejmě volat a na záležitost se poptám, jsem si však dost nejistá kvůli tomu, že nemám v ruce žádnou účtenku. A proto se ptám zde - zažili jste někdo něco podobného? Co můžu v této situaci dělat? Předem díky moc, Eva .
Před měsícem ve Švédsku u Hertzu to samé. Nejlevnější auta byly jen čistě elektrické (Kia Niro, Volvo EX30). Už jsem byl i odhodlaný to vzít ale nakonec jsem vyměknul a vzal to nejlevnější spalovací auto (Volvo XC40), které i tak bylo podstatně dražší než ty elektro auta.
Nabíjení by nebyl problém, téměř všechny parkoviště kde jsme byli, měli nabíječky a nikdy snad nebylo plno. Nicméně když jsem jsem pak koukal na ceny za 1kWh (okolo 6-8 SEK), s tím že co mám zkušenosti s elektro auty v práci, tak v podstatě reálná spotřeba je někde kolem 20kWh na 100 km, tak by mě to vyšlo přinejlepším na stejno nebo dráž než s tím XC40 kde jsem měl spotřebu 7L/100 km (a to ještě jen kvůli tomu že mi ho dali v srpnu na zimních gumách) a tankoval za 18 SEK litr. To za ty stresy jestli dojedu nestojí.
Teď jsem měl auto od Hertze v Norsku. Toyota hybrid. 1kWh cca 4 NOK. Benzín něco drobně přes 20 NOK. Zas takový hype to v Norsku s elektromobily není, lidé se benzíňáků nechtějí zbavovat.